ANKARA / GÖLBAŞI - Ayşe-Yakup Eskitoros Ortaokulu

Ock

2023/2024 eğitim öğretim yılının ilk yarısını başarı ile tamamlayan okulumuz öğrencilerini ve öğretmenlerini tebrik ediyoruz. Bu kısa aranın ardından tüm kadromuzla öğrencilerimizi heyecanla bekliyor olacağız. İyi tatiller...

Ock

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem bitiminde okul bünyesinde yapılan etkinliklerimiz.

Ock

Öğretmenimiz Özge DERE rehberliğinde okulumuzda 'Zeka Oyunları' turnuvası düzenlenmiştir.

Ara

Yangın tatbikatında yangın anındaki paniğin nasıl kontrol edilebileceği, acil durum anında nasıl önlemler alınması gerektiği uygulamalı olarak anlatıdı.

Ara

Ortaokul öğrencilerimiz Matematik Müzesi gezisi ile soyut ve zor olarak nitelendirilen matematiğin somut halini deneyimleyerek  öğrendi. Müze içinde yer alan sayı tablolarından formül mantık şemalarına, altın oran kuralı örneklerinden açı ve perspektifi kavrama temalı objelere kadar birçok matematik materyali gözlemyerek matematiğin yaşamın içinde olduğunu gözlemleme olanağı buldu.

Ara

Ayşe-Yakup ESKİTOROS 6,7 ve 8.sınıf öğrencileri Sincan Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve 47 farklı evcil hayvan türüne ev sahipliği yapan Evcil Hayvan Parkını ziyaret etti. Öğrencilerimiz  park gezisi ile Dünyamızı paylaştığımız canlıların çeşitliliğini ve doğanın tüm canlıları ile uyum içinde yaşaması gerekliliğini bir kez daha doğrulama fırsatı buldu.

Kas

Ayşe-Yakup Eskitoros İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri Geleneksel Türk Tiyatromuzun unutulmaz kahramanları Hacivat ve Karagöz ile keyifli anlar yaşayıp eğlenirken toplum yaşamının olmazsa olmaz kurallarını öğrendiler.

Kas

Toplumun temel taşı, gelecek nesilleri şekillendiren kahramanlarımız, öğretmenlerimiz; bilgi ve sevgi dolu emekleriniz için minnettarız. Hayat boyu süren öğrenme yolculuğumuzda bize ışık tutan siz değerli öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.

Kas

Ayşe-Yakup ESKİTOROS Ortaokulu 5.ve 6. sınıf öğrencilerimizle Sosyal Bilgiler dersi kapsamında yer alan Anadolu Medeniyetleri konusu ile ilgili 1997 yılında “Avrupa’da Yılın Müzesi” olarak birinci seçilen ve kendine özgü koleksiyonları ile dünyanın sayılı müzeleri arasında yer alan Anadolu Medeniyetleri Müzesine gezi gerçekleştirdik.

Kas

Her 10 Kasım'da olduğu gibi O'nu kaybetmenin burukluğunu ve O'nun gibi bir lidere sahip olmanın verdiği gururu bir arada yaşarak 85.yıldönümünde de Atamızı sevgi, saygı ve minnetle andık. Programın hazırlanmasında  emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 100. yıl dönümü okulumuz bahçesinde hazırlanan program ile kutlandı.

Kutlama programında; konuşmalar, şiirler, ront gösterileri ve oratoryo gösterileri sahne aldı. Gösteriler sonunda ilkokul ve ortaokul öğrencilerimiz hep birlikte 'Atatürk Çocukları' adlı şarkıyı söylediler. Programda emeği geçen tüm personelimize ve öğrencilerimize ayrıca katılım sağlayan tüm misafirlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

CodeWeek etkinlikleri kapsamında İngilizce Öğretmenimiz Zehra AYDIN danışmanlığında etkinliklerimizi gerçekleştirdik ve sertifikalarımızı aldık. Öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuzu yaptıran Hayırsever Hanımefendi Ülkü Ulusoy'u  okul idaresi ve öğretmenlerimizle evinde ziyaret ederek hayır dualarını aldık.